2023-12-18 13:00Pressmeddelande

Tobias Sana lämnar BK Häcken

Tobias Sana. Foto: Bildbyrån.

Efter ett och ett halvt år i BK Häcken, en period kantad av såväl framgång som skador, lämnar Tobias Sana klubben.
– Jag önskar supportrarna och klubben allt det bästa, säger han.

Tobias Sana kom till BK Häcken under sommarfönstret i fjol. Efter sex spelade allsvenska matcher åkte Sana emellertid på en skada. En skada han kom tillbaka från i somras.
– Han har sedan dag ett i klubben varit en positiv energikälla som bidragit både på och utanför planen. Han har varit en offensiv kraft med sina smarta lösningar och sitt fina kombinationsspel. Samtidigt har han varit en mentor åt många av våra yngre spelare vid sidan av planen. Vi önskar honom all lycka till, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Tobias Sana registrerades för 28 matcher med BK Häcken och hann med att göra tre mål och en assist för klubben.
– Jag blev mottagen på ett fantastiskt sätt i klubben från dag ett. Jag har trivts i klubben och jag ångrar ingenting. Jag känner att min skada satte stopp för vissa saker men jag har fått vinna mycket här, det har känts som hemma sedan dag ett och trots att det bara blev ett och ett halvt år har jag känt mig väldigt uppskattad i klubben, säger Tobias Sana.
Under sin tid i BK Häcken var Tobias Sana med och vann ett SM-guld och ett cupguld samt var med och tog Bollklubben till ett gruppspel i Europa League.
–  Jag vill bara säga att jag är tacksam för allt, från mottagandet när jag kom hit och egentligen hela min tid här. Jag uppskattar det verkligen. Jag hoppas att supportrarna och klubben fortsätter på den inslagna vägen med att vara ett topplag i Sverige, säger han.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén