2024-06-03 14:00Pressmeddelande

John Paul Dembe återvänder till BK Häcken

John Paul Dembe. Foto: Bildbyrån.

Inför säsongen lånades John Paul Dembe ut till Oddevold i Superettan. Nu återvänder han till BK Häcken.

Anfallaren lånades i fjol in från ugandiska KCAA FC över hösten. I vintras valde BK Häcken att köpa loss John Paul Dembe och den ugandiske anfallaren skrev på ett fyraårskontrakt med Bollklubben. Efter försäsongslägret i Spanien lånades han ut till Oddevold i Superettan. Nu återvänder John Paul Dembe till Bollklubben. Anfallaren registrerades för tre matcher i Superettan.
– Utlåningen blev inte som väntat och vi hade hoppats på fler minuter av olika anledningar för John Paul Dembe. Vi ser honom som en stor talang och vi är glada över att ha honom tillbaka på Hisingen, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson, om artonåringen.



Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén