2022-07-26 11:00Pressmeddelande

Jonathan Rasheed lämnar BK Häcken

Jonathan Rasheed lämnar BK Häcken. Foto: BildbyrånJonathan Rasheed lämnar BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Målvakten Jonathan Rasheed har representerat BK Häcken i fem och ett halvt år.
Nu lämnar han för IFK Värnamo.


Jonathan Rasheed kom till BK Häcken från IFK Värnamo inför säsongen 2017. Sedan dess har han spelat nio allsvenska matcher, varav två i år, för Bollklubben. Målvakten hade ett halvår kvar på kontraktet men nu står det klart att han lämnar BK Häcken för att återigen spela för IFK Värnamo.
– Jonathan har varit i klubben i drygt fem år och har kommit att betyda mycket för många personer både i laget och i klubben. Med sin värme och personlighet har han varit ett naturligt nav i truppen för att förena gammal som ung. Han har också i största grad bidragit till den höga målvaktsnivån som hållits i klubben under dessa år. Nu är det dags för ett nytt steg i karriären och vi önskar honom ett stort lycka till i Värnamo, säger Martin Ericsson, sportchef i BK Häcken.

Jonathan Rasheed är tacksam för sin långa tid på Hisingen.
– Jag vill börja med att tacka alla runt om i klubben – spelare, ledare och supportrar – för min tid i BK Häcken. Jag är tacksam över att klubben ger mig möjligheten att lämna nu för att fortsätta utvecklas. Det har varit otroligt att vara en del av BK Häcken under klubbens mest framgångsrika år! Efter att ha tränat på GPA i så många år kommer det att kännas konstigt att inte åka dit mer, men jag kommer bära med mig massor av fina minnen och vänner för livet, säger Jonathan Rasheed.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén