2022-07-28 09:00Pressmeddelande

Nyckelspelaren Curmark förlänger över 2025

Filippa Curmark förlänger med BK Häcken. Filippa Curmark förlänger med BK Häcken.

Landslagsmeriterade mittfältaren Filippa Curmark förlänger med BK Häcken.
26-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Filippa Curmark.


Filippa Curmark är en viktig kugge på BK Häckens mittfält. I år har hon tagit ytterligare kliv i sin utveckling och bidragit med fyra allsvenska mål. Nu står det klart att hon stannar i BK Häcken. Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2025.
– Vi är väldigt glada över att vi har kommit överens om en förlängning med Filippa Curmark. Hon är en viktig spelare och ledare för oss. På planen är Filippa en pådrivare och kännetecknar mycket av det BK Häcken står för. Utanför planen är hon en positiv kraft, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för damelit.
Filippa Curmark är mycket glad över kontraktsförlängningen.
– Det känns fantastiskt roligt. Jag är supertaggad på att vara kvar här och fortsätta resan som vi har börjat på. Det var ett lätt val skulle jag säga – det känns naturligt att stanna. Jag trivs väldigt bra på GPA och Bravida Arena och med alla förutsättningar vi har här. Jag känner att jag har mer att ge i BK Häcken. Vi har något riktigt spännande på gång framåt, säger mittfältaren.
”Pippo” har höga mål för de kommande åren.
– Jag vill vinna SM-guld med BK Häcken, fortsätta spela i Champions League och vara med och spela om titlar, säger Filippa Curmark.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén