2023-08-17 10:00Pressmeddelande

Yoon Younggeul lämnar BK Häcken: ”Jag beundrar klubben oerhört mycket”

Yoon Younggeul, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

Yoon Younggeul vaktade Sydkoreas mål i VM. Nu lämnar landslagsmålvakten BK Häcken och lägger handskarna på hyllan.
– Jag älskar er alla och saknar er ännu mer, säger 35-åringen.

Yoon Younggeul skrev på för BK Häcken i slutet av januari och spelade för klubben fram till VM. Nu har kontraktet gått ut och den sydkoreanska landslagsmålvakten lämnar Hisingen och avslutar spelarkarriären.
– Vi tackar Yoon för tiden hos oss. Hon har varit otroligt professionell och tillfört kvalitet till laget. Vi önskar henne all lycka i framtiden, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

Yoon Younggeul är glad över att ha fått representera BK Häcken.
– Det är aldrig lätt att komma in i en ny klubb utanför sin egen kultur. BK Häcken tog dock emot mig med enastående omsorg och omtanke. All personal och alla spelare har varit så snälla mot mig och hjälpt mig att passa in bra. Den här klubben har en sann passion för fotboll och slitstarka spelare som gör sitt bästa på träning och match. Jag beundrar klubben oerhört mycket, från djupet av mitt hjärta, säger Yoon Younggeul, och fortsätter:
– Även om jag inte fick chansen att visa upp mig i en tävlingsmatch spelade jag med hela mitt hjärta på planen i varje enskild match. Jag delade glädjen när vi vann och kände besvikelsen när vi förlorade. Trots den relativt korta tiden tillsammans saknar jag alla mycket. BK Häcken blev faktiskt den sista klubben i min professionella fotbollskarriär eftersom jag har bestämt mig för att lägga av. Jag är hedrad över att ha varit en del av denna fantastiska klubb.
Hon är mycket tacksam gentemot BK Häckens personal, spelare och supportrar.
– Tack för att ni gav mig en otrolig upplevelse. Jag hoppas innerligt att BK Häcken når de mål de satt upp, eftersom klubben verkligen förtjänar det. Jag älskar er alla och saknar er ännu mer, säger 35-åringen.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén