2020-01-06 09:00Pressmeddelande

Adnan Maric är klar för BK Häcken

Efter fem år utomlands är Adnan Maric tillbaka i svensk fotboll. Den 22-årige mittfältaren har skrivit på för BK Häcken.

– Det är en bra klubb som spelar fin fotboll, så det är riktigt kul att vara här, säger han.

Adnan Maric provtränade med Bollklubben i november och imponerade. Nu har mittfältaren skrivit på ett kontrakt på ett år, med option.

– Vi såg en bra fotbollsspelare med många intressanta egenskaper. En hel spelare som är bra och kan bli ännu bättre, säger sportchef Sonny Karlsson.

Talangen från Angered blev A-lagsspelare i Gais redan som 16-åring och gick året därpå till Premier League-klubben Swanseas akademi. I somras lämnade han de brittiska öarna och nu fyller Adnan Maric den lucka som Kevin Ackermann lämnade i truppen och blir därmed gulsvarts femte nyförvärv inför 2020. 

– Jag är jättesugen på att äntligen få köra igång. Det har varit en lite tuffare period, något jag inte planerade men så är fotbollen ibland. Nu är jag riktigt taggad på att köra igång säsongen här och utvecklas till att bli så bra som jag kan bli, säger Adnan Maric.

Fakta Adnan Maric

Ålder: 22 år.

Längd: 181 cm.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Swansea City, Gais, Gunnilse IS.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i division 2. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, pojkar 16–19, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén