2024-06-04 11:00Pressmeddelande

Edward Chilufya och Abdulrazaq Ishaq lämnar BK Häcken

Abdulrazaq Ishaq och Edward Chilufya. Foto: Bildbyrån.

Förra sommaren togs Edward Chilufya och Abdulrazaq Ishaq in på lån.
Spelarnas låneavtal har nu gått ut och de återvänder till sina klubbar.

Edward Chilufya kom till BK Häcken på lån från FC Midtjylland i september i fjol. Han hann med att spela 28 matcher med Hisingslaget.
–  Chilufya har stått för många bra prestationer och bidragit både från start och via inhopp. Han har med sin fart varit ett ständigt hot där framme och också bidragit mycket till vårt defensiva presspel. Det är en fin person som vi önskar all lycka vidare i karriären, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.
Det blev totalt åtta mål och två assist i gulsvart.
– Jag har verkligen trivts bra här, det är en familjär klubb med mycket kärlek. Allt i och runt klubben har varit så bra och det tar jag med mig. Jag hoppas att vi ses i framtiden, men för nu säger jag tack för allt och önskar alla i BK Häcken ett stort lycka till, säger Edward Chilufya.

Abdulrazaq Ishaq kom på lån från Anderlecht i augusti i fjol.
– Det var en låneperiod som inte blev vad någon av oss önskat, men Ishaq är en skicklig spelare och en bra person som vi är glada över att ha haft hos oss i klubben. Vi önskar även honom all lycka framåt, säger Martin Ericsson.
Han gjorde två mål och en assist på 23 matcher i BK Häcken där han främst har spelat på mittfältet och som ytterback.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén