2021-02-08 17:00Pressmeddelande

Heintz förstärker BK Häcken

Tobias Heintz, BK Häcken.Tobias Heintz, BK Häcken.

Den norske mittfältaren Tobias Heintz är klar för BK Häcken. 22-åringen kommer från turkiska Kasimpasa och kontraktet är skrivet på fyra år.

Tobias Heintz inledde sin fotbollskarriär i Moss FK, men gick tidigt över till konkurrenten Sprint-Jeløy där han 2014 gjorde sin seniordebut. Därefter blev det fyra säsonger i Sarpsborg 08 – där han var en del av det Sarpsborg 08 som gjorde succé i Europa League 2018/2019 och han noterades för tre mål i den internationella turneringen – innan han värvades till turkiska Kasimpasa. Tiden i Turkiet blev dock inte lyckosam och under höstsäsongen 2020 var han tillbaka i Sarpsborg på lån. Han återvände sedan till Turkiet, men bröt tidigare i år sitt kontrakt med Super Lig-klubben. 

22-årige Heintz har spelat i samtliga norska ungdomslandslag och den 174 centimeter långe mittfältaren förstärker nu BK Häckens mittfält. Heintz ansluter till Bollklubben som bosman och kontraktet är skrivet på fyra år. 

– Ända sedan jag slog igenom i Norge har jag tänkt att jag vill spela i Sverige någon gång. När jag bröt kontraktet med Kasimpasa och fick reda på BK Häckens intresse så var det från första början prioritet ett för mig. Jag hade många alternativ att välja mellan, men BK Häcken kändes som det mest spännande och jag är jätteglad över att vara här, säger Heintz. 

Heintz är tilltänkt att konkurrera som offensiv central mittfältare, men kan även spela på en kant. I norrmannen får BK Häcken en spelare som sticker ut i sin offensiv.  

– Jag är väldigt ”onorsk” i mitt spel. Det är väl först och främst smartness och teknik som är mina styrkor och därför tror jag att jag kommer passa väldigt bra in i BK Häcken. I Sarpsborg spelade jag mycket till vänster, men min främsta position har alltid varit ”tia”. Det är där jag är bäst.

Innan det slutgiltiga valet föll på BK Häcken gjorde norrmannen sin research och med familjehemmet nära den norsksvenska gränsen är Göteborg ingen främmande stad.

– Jag har hört väldigt gott om BK Häcken från många håll. Alexander Søderlund hade bara positiva saker att säga om klubben och även Mikael Stahre sa att det hade varit en bra klubb för mig att komma till. Loret Sadiku i Kasimpasa (tidigare Värnamo och Helsingborg, reds anm.) hade också bara goda vitsord om BK Häcken. Sedan gillar jag BK Häckens sätt att spela fotboll och den planen klubben presenterat för mig känns klockren.

Sportchef Martin Ericsson:

– I Tobias får vi in en skicklig offensiv spelare som gillar att hitta lösningar i spelet. Han värvas in som ”tia” men kan också spela på en kant. Bra teknik, kvick i steget och kombinationsstark. Han har dessutom, trots sin unga ålder, en gedigen meritlista och har internationell erfarenhet både från Sarpsborg, landslag och Kasimpasa. Vi har haft koll på honom tidigare och är glada över att vi lyckats lösa den här övergången. Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen 2016 och 2019.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén