2024-01-22 13:00Pressmeddelande

Loes Geurts förlänger med BK Häcken

Loes Geurts. Foto: BK Häcken

Loes Geurts har förlängt sitt avtal med BK Häcken. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2024.
– Jag är väldigt glad över att fortsätta min spelarkarriär på Hisingen tillsammans med BK Häcken, säger Loes Geurts.
 
2018 återvände Loes Geurts till Göteborg och Kopparbergs/Göteborgs FC, efter spel i den franska högstaligan med Paris Saint-Germain, och sedan 2021 har hon representerat BK Häcken som just nu kämpar om att kvalificera sig vidare från gruppspelet till en kvartsfinal i Champions League. 
– Det har varit en fantastisk resa som jag har fått vara en del av hittills och jag ser fram emot att fortsätta vara en del av den här resan. Jag trivs väldigt bra i klubben och på Hisingen. Det är en skön känsla att säkra fortsatt spel i BK Häcken. Vi har tagit stora steg under flera år och ska fortsätta att ta nya, stora steg ute i Europa, säger hon.
Totalt har Loes Geurts spelat elva matcher med BK Häcken. 
– Mina förväntningar i år är att jag kan utmana och konkurrera med Jennifer Falk om startplatsen. Vi hjälper varandra varje dag att utvecklas och det är en miljö som jag trivs i, säger 38-åringen.
 
Christian Lundström, fotbollsansvarig för elit dam, om förlängningen:
– Det är en målvakt som har varit på högsta nivå över två decennier och som är det fortsatt än i dag. Klart att Jennifer Falk har gjort det bra i mål men vi ser Loes som en målvakt som är med och konkurrerar om målvaktsplatsen. Förlängningen med Loes innebär i det här läget att vi fortsatt har en hård konkurrenssituation om målvaktsplatsen, säger Christian Lundström.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén