2022-07-27 13:00Pressmeddelande

Målfarliga egna produkten Semir Bosnic skriver flerårskontrakt

Semir Bosnic, BK Häcken. Semir Bosnic, BK Häcken.

Semir Bosnic har gjort bra ifrån sig i P19-laget och har spelat fyra träningsmatcher med A-laget denna säsong. Nu har han signerat ett flerårskontrakt med moderklubben BK Häcken.
– Detta är en dröm för mig, säger 18-åringen.


Semir Bosnic har utmärkt sig med P19-laget, som han också har vunnit Ligacupen med. Nu har han skrivit på ett flerårskontrakt med BK Häcken.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att få skriva avtal med Semir som är vår egen produkt genom alla led i klubben. Semir är en väldigt skicklig offensiv spelare som gjort stort avtryck i akademin genom de senaste åren, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.
Han kommer att träna med både A-laget och akademin.
– Målsättningen är att hitta bästa tänkbara utvecklingsmiljö för honom under resterande delen av året. Det är viktigt för oss att kontinuerligt få fram egna produkter till A-laget, och då måste vi måna om att deras individuella utveckling anpassas på bästa sätt mellan akademin och A-laget, säger Martin Ericsson.

18-åringen är väldigt glad över att ha skrivit på ett kontrakt som löper över de kommande två åren.
– Det känns riktigt bra. BK Häcken betyder allt för mig. Jag har spelat här hela mitt liv och vuxit upp i den här klubben. BK Häcken har gett mig allt, säger Semir Bosnic.
Talangen beskriver sig själv på planen.
– Jag är en offensiv spelare som gillar att bidra med poäng, hota där framme och hitta mina medspelare i bra lägen. Jag är en offensiv mittfältare som även kan bidra defensivt, säger han.

Semir Bosnic deltar i dagens U21-match mot ÖIS på Bravida Arena. Matchen börjar klockan 16.00 och det är fri entré.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén