2022-08-10 16:00Pressmeddelande

Tobias Sana är klar för BK Häcken

Tobias Sana, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.Tobias Sana, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

Tobias Sana är klar för BK Häcken. Kontraktet sträcker sig 1,5 år, till och med säsongen 2023.
– Klubben har en bra filosofi och en väldigt bra stomme, säger han.

Tobias Sana – med meriter från IFK Göteborg, Ajax, Malmö FF och Aarhus – ansluter till BK Häcken. Mittfältaren gör sin första träning med laget i morgon förmiddag och är omedelbart tillgänglig för spel.

– BK Häcken är en förening som har utvecklats och som tar steg för steg för varje år som går och som har etablerat sig i toppen. De hade inte en bra säsong förra året men har omvandlat det till att ligga i toppen i år, där de kanske borde ha legat förra året. Jag tycker att det är rättvist. Det är ett bra lag som spelar en fantastisk fotboll, säger Tobias Sana. 

Han kommer senast från spel i IFK Göteborg. I årets allsvenska har han hunnit med två assist på sex matcher.

– Jag känner att jag kommer in med rutin att ta hand om de yngre, försöka pusha dem som jag har gjort i alla andra klubbar jag har varit i och försöka komma in med en positiv anda i en grupp som har massa positivitet, säger han.

Efter segern mot Helsingborg ligger BK Häcken för närvarande i toppen av tabellen i Allsvenskan. Laget har dessutom gjort flest mål i serien.

– Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö, säger Sana.

Måndagens match mot Mjällby blir den första där han är uttagningsbar för BK Häckens tränare, Per-Mathias Högmo.

 – Jag är verkligen taggad. Men sedan är det upp till tränaren att bestämma om jag ska vara med eller inte. Men vill han att jag ska vara med så är jag redo.

Tobias Sana skriver på för 1,5 år, med möjlighet till ytterligare ett års förlängning.

– Det är en bra värvning som passar vår profil. Förväntningarna är att Tobias ska kunna komma in direkt och bidra på och utanför planen, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Tobias Sana gör sitt första träningspass i morgon förmiddag på GPA och är tillgänglig för media efter träningen. Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén