2022-07-29 17:20Pressmeddelande

BK Häcken säljer Gustav Berggren till Rakow Czestochowa

BK Häcken säljer Gustav Berggren. Foto: BildbyrånBK Häcken säljer Gustav Berggren. Foto: Bildbyrån

Mittfältaren Gustav Berggren har spelat över 200 A-lagsmatcher för BK Häcken.
Nu säljs den skicklige 24-åringen till polska klubben Rakow Czestochowa
.

Gustav Berggren har spelat för BK Häcken i tio år. Han flyttades upp i A-truppen från akademin 2015 och har sedan dess spelat över 200 matcher för BK Häckens representationslag.
Nu lämnar han Bollklubben för denna gång. Han säljs till Rakow Czestochowa i Polen.
– Det är med blandade känslor som vi tackar Gustav för denna sejour i klubben. Det är givetvis tråkigt att tappa någon som varit en viktig spelare för oss i många år nu men vi är också glada över att han får chansen att ta nästa steg i karriären vilket han både önskat och förtjänat, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson och fortsätter:
– Det är inte ofta man har lyckan att behålla en egen produkt i över 200 matcher – och i tillägg när det är en spelare och person som Gustav så känner vi oss extra glada och stolta. Nu önskar vi honom ett stort lycka till på utlandsäventyret och varmt välkommen tillbaka i framtiden!

Gustav Berggren är tacksam för allt han fått uppleva i BK Häcken-tröjan.
– Jag har varit i BK Häcken i många år. Jag kom till klubben som ung junior och lämnar som allsvensk spelare. Jag har blivit vuxen i klubben. Jag har trivts jättebra och BK Häcken är min klubb i Sverige. Jag är jättetacksam mot klubben och supportrarna. Jag vill tacka alla för denna tid, säger han.
Han är vemodig över att lämna den klubb som har stor plats i hans hjärta.
– Det är klart att det känns vemodigt men jag känner att jag behöver en ny utmaning och vill testa något nytt. Det var inget superenkelt val. Jag önskar klubben allt gott framöver och hoppas att vi ses igen i framtiden. Det känns som att BK Häcken har något riktigt bra på gång. Jag hoppas att laget går så bra som möjligt och tar en Europaplats.
Ett av hans bästa minnen är från förra året.
– Bästa minnen är nog när vi vann med 3–2 mot Blåvitt förra året, det var en speciell match. Sedan självklart cupgulden, där jag främst var delaktig i det andra, säger Gustav Berggren.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är andraplatsen i Allsvenskan 2012 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén