2023-08-29 08:00Pressmeddelande

BK Häcken värvar från KIF Örebro

Katariina Kosola. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken värvar den finländska landslagsspelaren Katariina Kosola från KIF Örebro. Yttern är klar för tre år med Bollklubben.
– Vi får in en ung A-landslagsspelare med internationell erfarenhet och höjd, säger Christian Lundström.

BK Häcken fortsätter att förstärka truppen till omstarten av OBOS Damallsvenskan. Nu ansluter finska Katariina Kosola från seriekonkurrenten KIF Örebro till truppen.
– Katariina är en spelare som är löpstark och som ligger långt fram fysiskt. Hon passar in i sättet vi vill spela med en snabb och offensiv fotboll. Hon är också stark en-mot-en och modig i sitt spel, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.
Finländskan värvas in från Närke och är klar för Bollklubben fram till och med sommaren 2026.
– Det är dessutom en spelare som kan spela på flera olika positioner, vi tror att hon kan komma in och stärka oss på både kort sikt och över tid, säger Lundström.

22-åringen är fostrad i finländska HJK Helsingfors innan hon anslöt till Umeå IK inför fjolårssäsongen för att gå till KIF Örebro i vintras.
– Jag är förväntansfull. Det är en så pass stor klubb och jag har en känsla av att det här är rätt steg för mig, säger Kosola.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Anders Billström
Ordförande
Anders Billström
Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén