2024-01-31 21:00Pressmeddelande

Marika Bergman Lundin säljs till West Ham

Marika Bergman Lundin. Foto: Bildbyrån.

Marika Bergman Lundin lämnar Hisingen. BK Häcken säljer spelaren till Women’s Super League-klubben, West Ham.

Efter två år i BK Häcken är Marika Bergman Lundins resa i klubben slut för den här gången. Hon lämnar klubben omedelbart efter att ha sålts till engelska West Ham. Marika Bergman Lundins sista match blev den 1–0-seger borta mot Real Madrid som garanterade en kvartsfinalplats i Champions League.
– Vi har haft två fantastiska år med Marika där hon har utvecklats till en av Damallsvenskans bästa innermittfältare. Det blev ett bra tillfälle att sälja Marika och vi hoppas på en återförening senare i hennes karriär. Vi kommer att sakna Marika men samtidigt önskar vi henne lycka till i hennes kommande utmaningar, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.
Inför säsongen 2022 värvades Marika Bergman Lundin in från Elitettan och IK Uppsala. Marika Bergman Lundin fick i och med klubbytet då flytta tillbaka till Göteborg.
– Det blir framför allt tråkigt att lämna klubben, staden och laget. Det är hemma. Jag har haft två bra år både fotbollsmässigt och utanför planen. Det har varit väldigt kul, säger Marika Bergman Lundin.

Marika spelade alla matcher i OBOS Damallsvenskan såväl säsongen 2022 som 2023. På 52 matcher i OBOS Damallsvenskan blev det till slut sex mål och fem assist i BK Häcken-tröjan.
– Jag har haft en bra utveckling sedan jag kom hit. det har varit bra fotboll här och det är klart att man utvecklas då. Sen känner jag att jag har jobbat hårt för att komma så här högt. Det som BK Häcken har erbjuder inte någon klubb i OBOS Damallsvenskan, klart att faciliteterna ingår där men framför allt är det alla folk runtomkring som man kan ta hjälp av. Allt från folk som hjälper med maten till det psykologiska, säger Marika Bergman Lundin.

 Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén