2023-02-21 09:00Pressmeddelande

Simon Sandberg återvänder till BK Häcken

Simon Sandberg. Foto: Bildbyrån.Simon Sandberg. Foto: Bildbyrån.

2016 lämnade han Hisingen – men nu är han tillbaka. Simon Sandberg skriver på för tre år med BK Häcken.
– Vi är glada över att hälsa Simon välkommen tillbaka efter ett antal års frånvaro, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

Simon Sandberg har varit borta från Hisingen i sju år. Men nu är han hemma igen. Redan i december 2009 gick han till Hisingsklubben från Björndammens BK och stannade sju år i Bollklubben – och fler år ska det bli.
– Återigen får vi tillbaka en spelare från de egna leden i sin bästa fotbollsålder. Simons erfarenhet och starka fotbollsprofil ger truppen ytterligare en dimension inför både Allsvenskan och Europaspelet, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

Mellan 2013 och 2016 spelade Simon Sandberg 60 matcher för Bollklubben. Han lämnade BK Häcken för Levski Sofia där han spelade fram till 2017 när han gick till Hammarby, där har han spelat till och med förra säsongen.
– BK Häcken har tagit stora steg utanför plan och på plan. Inte minst senast när man vann hela ligan. Det är stora steg och det ska bli kul att vara en del av det, säger 28-åringen.
Under Sandbergs sista år i klubben tog laget hem cupguldet – det första guldet i klubbens historia. Det efter att Sandberg suttit den avgörande straffen mot Malmö FF i finalen.
– Jag spelade här i fem år och fick ta del av klubben. Det är en jättefin klubb som jag gillar. Man har tagit stora steg med akademin, man har ett damlag som har etablerat sig, man har herrlaget som har tagit jättestora kliv. Nej men det ska bli kul, säger han.
I den senaste matchen, 5–0-segern mot Jönköping Södra, sjöng BK Häcken-supportrarna om Simon Sandberg och cupguld.
– Jag fick det faktiskt skickat till mig. Det är klart att det värmer. Jag har alltid gillat dem och att få kärlek tillbaka från dem, det är klart att det betyder mycket när man kommer tillbaka, säger han.

Simon Sandberg ser framemot att återigen dra på sig den gulsvartrandiga tröjan.
– Jag känner att där klubben är just nu, och där jag är, passar det väldigt bra. Klubben vill vinna, jag vill vinna. Jag känner att man har utvecklats på många plan. Jag känner att jag har en del kvar och jag känner att allt klaffar. Man har ett spelsätt som passar mig väldigt bra och jag kommer att kunna bidra både på och utanför plan, säger backen.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén