2023-01-30 10:00Pressmeddelande

Samuel Gustafson förlänger med BK Häcken

Samuel Gustafson, BK Häcken.Samuel Gustafson, BK Häcken.

BK Häcken förlänger med lagkapten Samuel Gustafson. Landslagsmittfältaren förlänger kontraktslängden med ytterligare ett år, till sommaren 2025.
– Jag känner att jag har hittat rätt, säger han.

Samuel Gustafson återvände till BK Häcken sommaren 2021, i ett tufft läge när laget låg under kvalstrecket. Inför säsongen 2023 står han som nybliven svensk mästare – och nu även med ett förlängt kontrakt med BK Häcken. Det nya avtalet sträcker sig ett år längre än det föregående, till sommaren 2025.
– På ett sätt har det hänt väldigt mycket, med att vi har vunnit guld och så vidare men på ett sätt är det samma gamla Häcken. Så en mix av de två där vi fotbollsmässigt fortsätter att göra det vi håller på med. Och det som triggar mest är att få år två tillsammans att bygga vidare på det som vi faktiskt har byggt upp – det kittlar ju mest, säger Gustafson.
Samuel Gustafson är tydlig med att det nu handlar om att förädla den grunden som lades i fjol.
– Jag tror och hoppas på att vi har rätt stora marginaler att jobba med i vårt spel. Men det är inte sagt att det resultatmässigt kommer att slå ut som vi vill. Men både individuellt och som lag har vi massa potential att jobba med. Vårt offensiva spel har kanske lyst mest men vi har massa kvar att göra i vårt defensiva spel, vårt presspel och så vidare. Det känns som att det finns en massa att sätta tänderna i och det är kul att göra det. Att vi inte börjar från noll utan vi har en grund att stå på och jobba vidare med den, säger han.
På 119 matcher i den gulsvarta klubblagsdressen står 28-åringen noterad för 19 mål och 21 assist.
– Vi har en gemensam syn på fotboll och hur man bedriver verksamheten. Och att få göra något man bryr sig om varje dag är på något sätt varje människas mål, säger han.

BK Häckens sportchef, Martin Ericsson, om betydelsen av att förlänga med Samuel Gustafson:
– Jag är glad och stolt över att vi har lyckats förlänga avtalet med Samuel, vår kapten. Med sin spelbriljans och sitt starka ledarskap utgör han navet i Sveriges bästa mittfält, vilket också har gett honom en välförtjänt plats i landslaget. Samuel blir en viktig nyckel för oss inför den stundande säsongen med Allsvenskan och kvalet till Champions League.Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén