2024-02-05 16:30Pressmeddelande

Alexandra Hellekant lämnar BK Häcken

Alexandra Hellekant. Foto: Bildbyrån.

Anfallaren Alexandra Hellekant lämnar BK Häcken efter lite mer än ett år i klubben. 23-åringen fortsätter karriären i IFK Norrköping.

I januari 2023 skrev Alexandra Hellekant, som säsongen innan producerat 13 mål för Jitex BK i Elitettan, på för BK Häcken. Anfallaren hoppade in i 15 matcher i OBOS Damallsvenskan under år 2023 och noterades för ett mål och en assist. Hon stod också för två mål i Svenska Cupen. 23-åringen var med och vann silver i både OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen under fjolårssäsongen. Nu står det klart att Alexandra Hellekant går till IFK Norrköping.
– Det är såklart tråkigt att lämna och jag kommer att sakna alla spelare och personer i klubben. Det har varit ett lärorikt år och jag har fått vara i en miljö som utvecklat mig både på och utanför planen. Jag är väldigt tacksam för den här tiden, jag har trivts väldigt bra under året. Samtidigt vill jag passa på att önska klubben ett stort lycka till framöver, säger Alexandra Hellekant.

 Christian Lundström, BK Häckens fotbollsansvarige för dam elit:
– Alexandra är en spelare som har haft en väldigt bra utveckling hos oss. Hon behöver såklart mer speltid utifrån den nivå hon håller. I den bästa av världar hade vi gärna haft henne kvar och konkurrerat men jag tror att den här lösningen blir bra. Vi önskar henne all lycka till – hon kommer att vara saknad hos oss, säger Christian Lundström.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén