2023-02-24 09:00Pressmeddelande

Mikkel Rygaard förlänger med BK Häcken

Mikkel Rygaard. Foto: Bildbyrån.Mikkel Rygaard. Foto: Bildbyrån.

Mikkel Rygaard anslöt till BK Häcken inför fjolåret på ett tvåårskontrakt. Nu förlänger han avtalet med ytterligare ett år.
– Jag tror att vi har en bra chans att kunna göra någonting i Europa, säger Mikkel Rygaard.

Mikkel Rygaard anslöt till BK Häcken från LKS Lodz i den polska andraligan för drygt ett år sedan. Under sitt första år i Bollklubben var han med och vann klubbens första SM-guld, och tog således sin första seniortitel i karriären. Han tog dessutom hem priset som Årets mittfältare i Allsvenskans Stora Pris där han även var nominerad till Årets bästa spelare, 2022.
– Egentligen var det ganska lätt att stanna här. Som alla vet har vi vunnit ett SM-guld och gjort en bra säsong. Vi har fortfarande ett riktigt starkt lag och jag gillar att vara i klubben, säger han.

Under guldsäsongen stod 32-åringen för elva mål och fyra assist och nu vill han fortsätta på den inslagna vägen.
– Jag hoppas att jag kan bibehålla min höga nivå. Bidra med det som jag kan göra på planen och göra mina lagkamrater bättre. Det är målet för att jag, och laget, ska kunna göra succé igen. Jag hoppas att min nivå är likadan som förra året, säger Mikkel Rygaard.
Trots framgångarna i fjol anser dansken att det fortfarande finns utrymme för förbättring – en resa han vill fortsätta vara med på.
– Om man vinner SM-guld är det viktigt att man har grundstommen med tränare och att de viktiga spelarna stannar kvar här, som Samuel Gustafson till exempel. Det är viktigt att alla stannar så att vi kan ta vidare steg till en ny nivå, säger han.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson om förlängningen:
– Mikkel är en viktig kugge i vårt lagbygge med sina kreativa lösningar och stora poängskörd. Han har på kort tid blivit en profil i klubben och i svensk fotboll. Det känns bra att vi redan nu kan säkra ytterligare ett år tillsammans, säger han.


Om BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar, 2016 och 2019, och för damer 2021.


Kontaktpersoner

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén

Relaterade nyheter